KETO//OS NAT® Rasberry Lemonade - Exogén Keton HETI ADAG

-40%
KETO//OS NAT® Rasberry Lemonade - Exogén Keton HETI ADAG

Milyen előnyei lehetnek az exogén ketonoknak?

  • Megnövekedett zsírégetés / gyorsított fogyás
  • Maximalizált agyműködés / jobb fókusz
  • Megnövekedett energiaszint
  • Jobb hangulat
  • Sportteljesítmény javulása
  • Étvágy csökkenése
  • A szénhidrát fogyasztása után könnyebb visszatérés a ketózis állapotába
  • Csökkent gyulladásszintek
  • Jobb alvásminőség

 

19 990 Ft
Akció: 11 999 Ft
Kezdete: 2020.10.15   Vége: 2020.10.31
A vásárlás után járó pontok: 120 Ft
Akcióból hátralévő idő:
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Az 1db tasakot vagy a heti csomagot, 4db tasakot tudod megrendelni itt Kedvezményes Áron!

Amennyiben rendszeresen szeretnéd használni, akkor egy egyszerű regisztrációt követően tagi áron tudsz vásárolni.

Akár 2000Ft/tasaknál is olcsóbban, ezen a linken:

https://psanya64.shopketo.com/hu/

Kellemesen MÁLNÁS ízben, Koffeinmentes, glutén mentes, cukormentes.

 

Felhasználása:

- Az első 6 napban fél tasakot /- azaz 3 tasakot használunk el a 6 nap alatt - /oldunk fel fél liter vízben, és 1 óra leforgása alatt megisszuk ébredés után. Kitolva ezzel az éjszakai ketózis időtartamát, ameddig csak tudjuk.

- A 7.napon egy teljes tasakot oldunk fel 1 liter vízben, és  1-1,5 óra alatt elfogyasztjuk ébredés után.

Cél, hogy minél hosszabb ideig tartsuk testünket ketózisban.


Mik azok az exogén ketonok?

Az exogén görög eredetű szó, jelentésel: kívülről eredő,vagy kívülről származó.

A KETO//OS® az EGYETLEN olyan exogén keton VILÁGSZERTE, amit természetes fermentációval állítanak elő. 

Ezek a Tiszta Terápiás Ketonok biológiailag sokkal jobban hasonlítanak a testünk  által természetes módon előállított ketonokra.

 

Történelmünk során sokáig nem virított minden sarkon egy gyorsétterem.

Az év jórészét éhezés határán, és hidegben töltöttük, így genetikánk ehhez alkalmazkodott.

 

Manapság az állandósult jólét, a folyamatos  kalória-bőség mellett anyagcserénk cukor-égető, raktározó üzemódban rekedt, s ennek árát civilizációs betegségekkel fizetjük.

Anyagcsere-rugalmasságunk, és egészségünk fenntartásához azonban (legalább időszakosan) táplálkozási ketózist kellene fenntartanunk.

 

 

Mi az a ketózis?

A ketózis: anyagcserénk „gyári beállítása”, mely hosszabb éhezés, és tartós hideg idején energiával látja el testünket.

Az újszülött ketózisban születik, mert a meleg anyaméhből kiűzetve (barna) zsír elégetésével tudja fenntartani a testmelegét. Az éhező ketózisban vészeli át a szűkös időket, mert csakis zsírból van hosszabb távra elegendő kalóriatartaléka.

 

A ketózis tehát: természetes zsírégető üzemmódunk.

A máj ilyenkor a zsírsavak lebontásával ketontesteket készít (béta-hidroxi-butirát, aceto-acetát, aceton), melyek glükóz helyett kiváló üzemanyagforrásai agynak, izomnak, - és csaknem minden sejtnek. (Agyunk például - a közhiedelemmel ellentétben - remekül boldogul glükóz helyett ketontestek égetésével. A szénhidrát-bőség miatt ma többnyire cukorral működik, de éhezés, ill. ketogén diéta esetén készséggel átigazodik az ősi alapüzemre. Az apró keton-molekulák könnyedén áthatolnak a vér-agy gáton, az idegsejtek pedig örömmel elégetik.)

 

Miért jó a ketózis?

A ketózis  egy túlélési anyagcsere, melyben a felhalmozott belső tartalékainkat saját szervezetünk megőrzésére fordítjuk.

A medve ketózisban alussza át a hosszú telet.

Úgy tűnik, hogy egészségünk fenntartásához nekünk is szükségünk van a rendszeres erőpróbára, amit a zsírégető éhezési-anyagcsere jelent. Egészségünk záloga az egyensúly (homeosztázis), melynek alapja a rugalmas adaptációs készség. Mivel ma folyamatos bőségben élünk, a környezetünk átalakításával ma alig töltünk időt ketózisban.

Ezzel szervezetünk alkalmazkodóképessége csökkent, a raktározásban rekedt anyagcsere pedig melegágya a civilizációs bőség-betegségeknek. Az evolúció nem a kényelmesnek kedvez.

A túlélés a rugalmas, és fitt kiváltsága.

Ketózisban a sejtek energiatermelése hatékony, és tiszta.

 A mitokondriumok (a cukor égetéssel szemben) kevesebb károsító reaktív szabad-gyök termelésével képesek elégetni a ketonokat (Kim 2007, Murphy 2009).  A zsírégető energiatermelés kevesebbet "kormol", - akár egy jól beszabályozott, minőségi üzemanyaggal táplált motor.

A ketózis a tartós nélkülözés anyagcseréje.

Túlélésre hangolja a szervezetet. Lecsendesíti a felesleges gyulladást, és elősegíti a felgyülemlett hulladék eltakarítását (autofágia).

 

Milyen betegségekben segíthet?

Zsírégető üzemmódban a vércukor alacsonyan stabilizálódik, az inzulin szintje csökken, ugyanakkor a máj és szövetek inzulin- (és leptin-) érzékenysége növekszik. Ez lenne az álma minden tájékozott cukorbetegnek!

Szaporodó evidenciák szerint a metabolikus szindróma, inzulin-rezisztencia, 2. típusú cukorbetegség, túlsúly valóságos csodagyógyszere lehet a táplálkozási ketózis! (Snorgaard 2014, Saslow 2017, Hallberg 2018).

Hasonlóan segíthet egy hozzájuk kapcsolódó társbetegség, a zsírmáj leküzdésében.

A ketogén terápiás alkalmazása epilepsziás betegeknél hatékonyan csökkentette a görcskészséget.

A degeneratív idegrendszeri betegségek (demencia, Alzheimer, Parkinson-kór, sclerosis multiplex) elképesztő szaporodásával azonban a ketogén terápia reneszánsza közeleg.

Úgy tűnik ugyanis, hogy a tartós raktározó-cukorégető anyagcsere komoly szerepet játszik a degeneratív idegbetegségeinkben is.

Az évtizedeken keresztül glükózt égető agy óhatatlanul károsodik, mert a cukor égetése bőséges szabadgyök-termeléssel párosul, a tartós oxidatív stressz pedig krónikus gyulladásos folyamatokat indít agyunkban. (A demenciát ezért ma 3. típusú cukorbetegségnek is nevezik.)

A silány minőségű, zsírszegény, szénhidrátban dús diéta mellett agyunk úgy üzemel, mint az étolajjal feltankolt diesel-motor. Elpöfög, de rengeteg kormot termel. Az agyunkban felgyülemlő gyulladásos korom (amiloid-plakk) felhalmozódásának alapvető szerepe van pl. az Alzheimer-demencia kialakulásában. Nem véletlen ezért, hogy ketogén terápiával a degeneratív idegrendszeri betegségek javulást mutatnak (Perlmutter 2017). A ketogén testszerte csökkenti a gyulladásos folyamatokat, ezzel magyarázható jótékony hatása az autoimmun betegségek esetén (Walsh 2014).

A ketózis rákbetegség esetén is ígéretesnek bizonyul (Schmidt 2011). A metabolikus károsodást szenvedett ráksejtek hatékony oxigén-felhasználás helyett cukor erjesztéséből képesek túlélni. A zsírból származó ketonokat azonban csak oxigénben tudjuk elégetni, ezért ketózisban a sérült ráksejtek kiéheznek, és versenyhátrányba kerülnek az ép, rugalmas anyagcserével bíró saját sejtekkel szemben.

A zsírégető (túlélő) üzemmód egyéb utakon is akadályozza a daganatos sejtek szaporodását, mert ilyenkor minden anyagcsere-folyamat az élőlény egészének túlélésére összpontosul, és ez hatékonynak mutatkozik a daganatok visszaszorításában (Seyfried, 2012), és (Fine 2009, Allen 2014). 

 

Hogyan juthatunk ketózisba?

A ketózis hormonális feltétele, hogy kevés inzulin keringjen a vérben, helyette a glukagon vegye át az irányítást.

Három út vezet ehhez az anyagcseréhez:

éhezés,

hideg környezet,

és a zsírokra alapozott étrend.

Az éhezés (egészséges emberen) néhány napon belül élesíti a zsírégetést. A máj és izom (glikogén-)tartalékai megfogyatkoznak, és egyetlen tartós energiaforrás marad: a zsírszövet. Éhezési ketózisban sejtjeink zsírégetésre igazodnak, a máj pedig mindenféle kacatból (aminosav-maradékok, glicerin) készít annyi glükózt (glükoneogenezis), ami nélkülözhetetlen a zavartalan működéshez.

 

Tartós hideg esetén is zsírégetésre állunk. Sejtjeink energiaközpontjai (mitokondriumok) ilyenkor nem energia-molekulákat (ATP) készítenek, hanem hővé alakítják az eltüzelt zsírok energiatartalmát. (Tudományosabban úgy fogalmazzuk, hogy ketózisban a zsírsavak béta-oxidációja fokozza a mitokondriális UCP - uncoupling protein - expresszióját. Bocsánat.) Tartós hidegben a (fehér) zsírraktárak aktív barnazsírrá alakulnak. Attól barna, hogy egy rakás hőközpont (mitokondrium) növekszik benne az aktív zsírégetéshez.

A hideg-adaptáció jellegzetes példái az inuitok, vagy a Himalája lejtőin élő sherpák. Természetes közegében mindkét népcsoport jelentős mennyiségű zsíradékot fogyaszt a ketózis fenntartásához. (Aztán persze jött a kóla, és az eszkimók kövérebbek lettek, mint a fókák...) A sherpák legendásan rossz ízű jakvajas teája sem élvezeti cikk, hanem a zsírégetést fenntartó túlélési praktika.

 

A zsírégető anyagcsere az éhezés, és hideg nélkül is kiváltható: az Exogén Ketonokkal.

 

A táplálkozási ketózis tehát egy sor krónikus betegségben hasznos lehet.

 

Ehhez kínáljuk most az 1 hetes Keto kihívást, mellyel könnyedén előidézhető a Ketózis állapota.

Bepillantást ad a testnek, hogy megtapasztalhassa ennek az állapotnak jótékony hatásait, előnyeit nagyon rövid időn belül.

Az egy hét alatt mindenki saját testén tapasztalhatja, élheti meg ezeket a változásokat.

 

 

 

 

Adatok
Adag
4 tasak
Cikkszám
keto03-weekly
Tömeg
200 g/db