Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Hogyan legyél egészségesebb 2023-ban?

2022.12.22 07:00
Hogyan legyél egészségesebb 2023-ban?

Mindannyian tudjuk, hogy az egészséges életmód fontos, azonban a modern, gyors és stresszes életvitelünk miatt nehezen tudjuk beépíteni a napirendünkbe azokat a pontokat, amelyek szükségesek lennének testünk és mentális egészségünk számára is. Megfogadtad, hogy 2023-ban egészségesebb leszel? Máris közelebb vagy ehhez! Összeszedtünk néhány pontot, amire kiemelten érdemes figyelni, és fokozatosan beépíteni a napi rutinunkba.

Testmozgás

Talán senki nem lepődik meg, hogy pont ezzel kezdjük a felsorolást, hiszen a rendszeres mozgás nemcsak az anyagcserét támogatja, és segít elérni álom-súlyunkat, de nagyszerűen is érezhetjük magunkat általa. A fizikai aktivitáshoz kellenek jó állapotú izmok, csontok és ízületek is. Ha most kezdesz neki a testmozgásnak, nem kell túlgondolni: elég, ha a munkahelyeden a lift helyett a lépcsőt választod, ha hazafelé 1 megállóval hamarabb szállsz le, és a hátralévő távolságot gyalog teszed meg, vagy ha csak elmész sétálni 30 percre. Ha inkább otthon oldanád meg a mozgást, akkor az interneten számtalan torna videót találhatsz, amelyek kifejezetten kezdők számára ideálisak. 

A kiegyensúlyozott táplálkozás

Egészségünkhöz elengedhetetlen a tápanyagokban gazdag és változatos ételek mértékletes fogyasztása. Hazánkban gyakran hiányzik az emberek étkezéséből a rostok és a telítetlen zsírsavak, ezzel szemben pedig nagyon gyakoriak a cukor és a telített zsírsavak túlzott fogyasztása. Kezdő lépésként hetente érdemes halat fogyasztani, a csokoládét és a süteményeket pedig finom, vitaminokban gazdag gyümölcsökre cserélni.

Általános egészségi állapotunk

Az immunrendszerünk erejében tükröződik testünk ellenállóképessége a különböző betegségekkel szemben. Edzéssel az izmainkat, az agyunkat és állóképességünket is fejlesztjük, ehhez hasonlóan kell törődni, támogatni az immunrendszerünket is. És ezt hogyan tehetjük meg? Úgy, hogy a szabadban töltünk időt, kialakítunk egy rendszeres rutint, amitől csak kis mértékben térünk el, és akár a hidegfürdő használata is sokat segíthet.

Káros szokások elhagyása

Mindenkinek vannak rosszabb szokásai, amelyektől nehéz megszabadulni. Ezek között lehetnek olyanok is, amelyek az egészségünkre károsak, ilyen például a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, de ide sorolhatjuk a túlzott számítógép- és telefonhasználatot, hiszen a képernyő fénye megterheli szemeinket. Tudatos lépésekkel azonban karban tarthatjuk, csökkenthetjük ezeknek a káros szokásoknak a negatív hatásait, például úgy, hogy több gyümölcsöt fogyasztunk, vagy több szünetet tartunk a számítógéptől távol.

Mentális egyensúly

Testünk egészsége mellett mentális állapotunkról sem feledkezhetünk meg, hiszen a test és a szellem között kapcsolat van. Az alvásaink minősége nagy hatással van az energiaszintünkre, a mentális vitalitásunkra és nem mellesleg a koncentráló képességünkre is! Minden nap érdemes 20 percet szánni magadra: relaxálj, csukd be a szemeid, hallgasd meg kedvenc zenéid, hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad utána! Ezen kívül érdemes megvizsgálnod alvási szokásaidat is: fontos, hogy kialakíts egy rutint ezen a területen is, feküdj le többnyire ugyanabban az időben és az ébredéseket is mindig időzítsd egy időpontra, így a tested hozzászokik, és fel tud készülni a minőségi alvásra. Emellett sötétítsd be a helyiséget, ahol alszol, így ki tudod zárni a zavaró fényeket. Nem hagyható ki a felsorolásból a megfelelő matrac, párna és ágynemű megtalálása: ezek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy minden reggel kipihenten, energikusan és tettrekészen ébredhessünk!

A fenti tippek segítenek elindulni egy egészségesebb életmód útján, az Egészségesmatrac webshopjában pedig megtalálhatod azokat a kiegészítőket alváshoz, amelyek segítenek, hogy mindig kipihent és egészséges legyél!