Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Így tisztítsd ki házilag a matracot!

2022.06.09 07:00
Így tisztítsd ki házilag a matracot!

Te milyen gyakran tisztítod ki a matracot, amin nap mint nap az igazak álmát alszod? Sokan talán nem is gondolják, hogy mennyire fontos időnként kitisztítani a matracot, hogy a különböző szennyeződésektől megszabadítsuk. Mai cikkünkből olyan remek házi praktikákat sajátíthatsz el, amelyekkel tisztává és illatossá varázsolhatod a matracot saját magad is.

Rendszeres porszívózás

A porszívózás az egyik legjobb módja, hogy tisztán tartsuk a matracot, ezzel ugyanis hatékonyan eltávolíthatjuk a poratkákat. A legideálisabb, ha hetente egyszer ki tudjuk porszívózni a matracot, amennyiben erre nincsen kapacitásunk az is megfelelő, ha ágyneműcserekor szánunk rá időt.

Mivel távolíthatjuk el a foltokat a matracról?

A foltok eltávolításához használhatunk szódabikarbónát vagy akár ecetet is. 

Szódabikarbónás folteltávolítás: A szódabikarbónát oldjuk fel kevés vízben, majd a beáztatott törlőruhát helyezzük a foltra és hagyjuk hatni körülbelül 30 percig. Ezután dörzsöljük át tiszta vízzel és kezdődhet a száradás.

Ecetes folteltávolítás: Áztassunk be ecetes vízbe egy törlőkendőt. Ezután a törlőkendőt helyezzük a foltra és hagyjuk dolgozni körülbelül 20-30 percig. Ha letelt az idő, tiszta vizes ruhával dörzsöljük át - szükség esetén többször is - az érintett felületet, végül hagyjuk teljesen megszáradni.

Akármelyik folteltávolító módszert is alkalmazzuk nagyon fontos, hogy teljesen megszáradjon a matrac, mire újra használjuk. Ha nedves marad, és úgy fekszünk le aludni, az tökéletes táptalaja lehet a penész kialakulásának, ami végül használhatatlanná teheti a matracunkat.

Hogyan szabadítsuk meg a kellemetlen szagoktól a matracot?

A szódabikarbóna nem csak a matrac tisztításánál tölt be kiemelkedő szerepet, hanem a kellemetlen szagok eltüntetésében is magasan az élen jár. Tehát ha azt szeretnénk, hogy matracunk friss illatúvá váljon, akkor porszívózás után alaposan szórjuk be szódabikarbónával, és hagyjuk hatni minél tovább. Az igazán eredményes szagmentesítés érdekében, érdemes már reggel beszórni vele a matracot és csak este felporszívózni.

Mi lehet még ezeknél a házi praktikáknál is jobb megoldás?

Ha beruházunk egy minőségi matracvédőre, amely tökéletes védelmet biztosít matracunk számára a szennyeződések ellen. Egy jól megválasztott matracvédő nem csak, hogy elnyeli a szennyeződéseket, de még tisztítása is lényegesen egyszerűbb, mint magáé a matracé, ezért használata valóban kiváló megoldásnak bizonyul.

Éppen új matrac vásárlása előtt állsz? Vagy tippjeinket alkalmazva sikerült ragyogóvá varázsolni a már meglévő, bepiszkolódott matracot? Akármelyik is legyen érdemes beszerezni egy matracvédőt a jövőbeni szennyeződések elkerülésének érdekében. Az Egészségesmatrac.eu webáruházában kapható Ortho-Sleepy-Protector Matracvédő erős pamut-vászon anyag, ami valóban óvja a matracot, és emellett megmarad a matrac szellőzése is. Négy sarkán gumipántos rögzítés garantálja, hogy a matracvédő a helyén maradjon egész éjszakára. Ráadásul, ha webáruházunkból vásárolsz, lehetőséged van egyedi méretben is megrendelni, speciálisan a Te matracod méretére szabva!