Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Infra- és mágnesterápia hatása a szervezetünkre

2022.11.10 07:00
Infra- és mágnesterápia hatása a szervezetünkre

Gyakran találkozni infra- és mágnesterápiás termékekkel, így ebben a blogcikkünkben körbejárjuk a témát, és megvizsgáljuk, melyiknek milyen hatásai vannak, mikor érdemes használni őket.

Az infraterápia

Az infravörös terápia nemcsak fény, hanem hőterápia is egyben, mely az alábbi elvek alapján segít egészségünk megőrzésében. 

 • Serkenti a keringést forgató és vibrációs hatás kifejtésével, amelynek kedvező hatása van biológiailag
 • Növeli az oxigén- és tápanyagszállítást a vérsejtekben a szövetekhez
 • Segíti a fehérvérsejtek működését, ez pedig fokozhatja az immunreakciót
 • A nyirokkeringés fokozásával eltávolítja a felhalmozódott méreganyagokat, amelyek gyakran állhatnak egészségügyi problémák hátterében. A méreganyagok felhalmozódása gátolhatja a normális vérkeringést és csökkentheti a sejtek enerigáját is
 • Gyorsítja a regenerálódást és a gyógyulást
 • Serkenti az anyagcserét

Az infravörös hullámok hatásai

Az infravörös hullámok kíméletesek, ugyanis a bőr felső rétegein úgy képesek áthatolni, hogy nem nyelődnek el. A melegítő hatás a mélyebb rétegekben keletkezik, ez pedig stimulálja a vérkeringést, ezzel javulhat szerveink oxigénellátása.

Milyen panaszok esetén használhatóak?

Az infraterápiás termékek használatát izom és ízületi és krónikus ízületi fájdalmak esetén javasolják, valamint zúzódások, rándulások, ficamok kialakulásakor is bevethetők, de reumás betegségekre is kiválóak lehetnek, illetve vérkeringési és érrendszeri zavarokban is segíthetnek ezek a termékek.

A mágnesterápia

Már az ősi kínai gyógyászatban is használták a mágnesterápiát fájdalomcsillapításra. Ebben az időszakban görcsoldásra, köszvény panaszainak csökkentésére és fájdalomcsillapításra használták ezt a módszert. A kezelések során a Föld mágneses terének nagyságrendjével azonos erősségű mágneses erőt használnak. A szervezet elektromos erőit stimulálja, és hozzásegíti a testünket a kiegyensúlyozott állapot eléréséhez. 

A mágnesterápia folyamata

A magas vastartalmú hemoglobin a vér egyik fő alkotóeleme, és ez juttatja el a szervezet számára az oxigént a sejtekhez. A mágnesek használatával a vér áramlása felgyorsítható, melynek következtében a beteg testrészhez az oxigén sokkal rövidebb idő alatt és nagyobb mennyiségben jut el - ez lényegesen lerövidíti a gyógyulási időt!

A mágnesek gyógyító erejét az jelenti, hogy helyreállítják a sérült mágneses teret, illetve a gyógyulás ideje alatt fenntartják azt. 

Mikor használják a mágnesterápiát? 

 • Leggyakrabban fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre használják
 • Hatásos krónikus és akut problémák gyógyítására is
 • Kiváló kiegészítő kezelés lehet törések, lágyszöveti sérülések, ízületi megbetegedések, gerincproblémák, stroke, Parkinson-kór esetén
 • Regenerál, perifériás keringésjavító hatása van
 • Csökkentheti a pszichés panaszokat és a stresszt
 • Otthoni környezetben pozitív hatással van az alvásra és az allergiás panaszokra

Az Egészségesmatrac.eu kínálatában megtalálhatóak kiváló minőségű infra lepedők és derékaljak, illetve matracok, de nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a mágnesterápiára alkalmas vesemelegítőnket, lepedőinket és derékaljainkat sem.