Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Milyen ágyrácsot válasszunk?

2022.08.04 07:00
Milyen ágyrácsot válasszunk?

Sikerült rátalálnod a Számodra legkényelmesebb matracra? Vajon megfelelő ágyrácsod is van már hozzá?

A jól megválasztott ágyrács legalább annyira meghatározó a komfortos alvás tekintetében, mint maga a matrac. Az ágyrács oszlatja el egyenletesen a matracra nehezedő súlyt, támasztja alá megfelelően a gerincet, valamint az ágyrács biztosítja a matrac és az ágy szellőzését is, ezzel megkímélve minket a penészedés kellemetlenségeitől.

Ágyrácsok fajtái

Merev, léces ágyrács

A merev ágyrácsok többségében fenyőből készülnek. A lécek közötti távolság, akkor a legideálisabb, ha nem nagyobb 4-6 cm-nél. Ha ennél nagyobb távolságot mérünk a lécek között, akkor a matracunk rövid időn belül eldeformálódhat. A merev ágyrács ideális választás lehet magas habmatracokhoz és rugós matracokhoz egyaránt. Viszont kevésbé alkalmas alacsony matracokhoz, valamint az átlagnál nagyobb súllyal rendelkező emberek számára.

Rugalmas, lamellás ágyrács

A lamellás ágyrácsok jellegzetességét a rugalmas lamellák adják, amelyek enyhe szögben helyezkednek az ágykeretbe, ahová a hüvelyek segítségével rögzíthetjük. A lamellák általában bükk- vagy nyírfából készülnek, és minél több lamellával rendelkező ágyrácsot választunk, annál nagyobb alátámasztást biztosít a matracunk számára. Kiváló alacsony matracok használatához, de a habmatracok és latex matracok alatt is kitűnően helytáll.

Derékmerevítős ágyrács

Lécezése abban tér el a rugalmas ágyrácstól, hogy a derékrészen 5-6 léc duplán van elhelyezve. A léceket műanyag tolókák kötik össze, és ezekkel állítható az ágyrács keménysége. Szinte bármilyen matrachoz jó választás.

Állítható ágyrácsok

Ezt a típust választhatjuk merev és rugalmas változatban is, használata magas fokú kényelmet biztosít, egészségügyi problémák esetén pedig nagy segítséget nyújthat számunkra, hiszen ezek az ágyrácsok a fej és lábrésznél manuálisan vagy motorral megemelhetők. Amennyiben ilyen ágyrácsot szeretnénk vásárolni, mindenképpen rugalmas ágybetéttel párosítsuk, hogy követni tudja a rács állítható formáját.

Milyen ágyrácsot ajánl az Ortho-Sleepy?

  • Sleepy Masív Rolo ágyrács: Az Masív Rolo anyaga tömör fenyőfa, melynél a bordákat 2 heveder köti egybe. Az ágyborda abban az esetben ideális, ha a matracod 70% ráfekszik a bordákra, ugyanis ezáltal képes optimálisan alátámasztani a teljes testedet. Ilyen mértékű fedés esetén a matrac tökéletes szellőzéssel van ellátva, ami megnöveli annak élettartamát és meggátolja a huzat, valamint a matrac belső magjának, szerkezeti felépítésének romlását.
  • Sleepy Masszív tartókeretes ágyrács: A Masív fix keretes ágyrács fából készült, kimagasló teherbíró képességgel rendelkezik, akár 150 kg testsúlyig.
  • Sleepy Optimal ágyrács állítható derékrésszel: többrétegű fából készült keretes ágyrács, mely stabil alátámasztást nyújt 100 kg-ig.  A keresztlécek megerősített műanyag és kaucsuk gumiból készült billenő tokkal kapcsolódnak a keretfához, valamint a derékrésznél található benne 5 db állítható keménységgel rendelkező dupla rugalmas borda.
  • Sleepy Optiflex6V- H Motoros ágyrács állítható derékrésszel: motoros, többrétegű fából készült keretes ágyrács, melynek használata 130 kg-ig nyújt kellő biztonságot. Állítható magasságú fej és lábrésszel ellátott, ami távirányító segítségével könnyedén állítható. A fej és a lábrész állíthatóságáról a Hettich Német minőségi motor gondoskodik.

Ha a minőségi matracod alá minőségi ágyrácsot vásárolnál, akkor a legjobb helyen jársz webáruházunkban, hiszen kínálatunkban garantáltan rátalálhatsz a Számodra legideálisabb termékre!