Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Hogyan válasszunk matracot gyerekeknek?

2022.10.20 07:00
Hogyan válasszunk matracot gyerekeknek?

Gyermekednek keresed a megfelelő matracot, de elvesztél a boltok hatalmas kínálatában, és már fogalmad sincs, milyet válassz? Ne aggódj, összeszedtük neked, hogy kínálatunkból melyek lennének a legideálisabbak gyermekek számára, és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek ezek a matracok.

Sleepy-Kids gyermek matrac

Az Egészségesmatrac.eu kínálatában a Sleepy-Kids Gyermek matracból két típus érhető el: aloe vera huzattal vagy silver protect huzattal. A huzatok közötti különbséget egy későbbi bekezdésben fejtjük ki, lássuk előbb az alap hypoallergén matracot! 

A Sleepy Hypoallergén matracunk magas minőségű Biocellből készül, amely formakövető, így kényelmes érzetet nyújt a gyermekeknek. Nagyon jól szellőzik, és rugalmas a matrac, ami biztosítja gyermeked számára a tökéletes alvást éjjelente. Kisgyermekeknek keményebb matracot érdemes választani, ami lehetővé teszi a megfelelő és könnyű légzést, emellett stabil alátámasztást nyújt. A matracunk biztosítja a gerinc egészséges fejlődését, és segít megelőzni a gerincferdülés kialakulását.

Az Aloe Vera huzat

A Sleepy Gyermek matrac huzatának anyagát Aloe Vera géllel átitatott textiszálakkal dúsították, ennek köszönhetően gyulladáscsökkentő hatása van, nyugtatja a bőrt, és hatékony védelmet biztosít a poratkák ellen is. Az Aloe Verával átitatott matrachuzat jótékony hatással van a baba bőrére és érzékeire, egészségére, mivel erősíti az immunrendszert, antibakteriális hatású, nyugtat, és ellazít.

A Silver Protect huzat

Az ezüstről köztudott, hogy antibakteriális hatású, így a bacilusok többségét képes elpusztítani, míg alvás közben erősíti a bőr védekező képességét. Az ezüst tartalmú huzat allergiás bőrproblémák esetén is javasolt. Ez a huzat típus ezüst szálakkal átszőtt, ezáltal erős gomba-, baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik. Ezen tulajdonságain felül fontos, hogy jól szellőzik, ezzel száraz, kellemes alvási környezetet biztosít, csökkenti az éjszakai izzadást.

0-6 éves korig a 12 cm-es vastagságú matracainkat ajánljuk, mivel a gyermekek ebben a korban még növésben vannak, éppen ezért a gyermekgyógyászok ajánlása szerint számukra közepesen kemény vagy keményebb gyerekmatracok szükségesek. 

Érdemes figyelmet fordítani a matrac szellőzésére is, ami biztosítja annak higiéniáját. Az allergiások, légúti megbetegedésekkel vagy éppenséggel bőrbetegséggel küzdő gyerekek esetében ez kiemelten fontos. 

6 éves kor felett már a 14 cm-es matracok bizonyulnak majd jobb választásnak. Ebben a korban is tovább fejlődik a gerinc és az izomzat, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a tökéletes matrac kiválasztására. Kínálatunkban elérhetőek azok a darabok, amelyek biztosítani fogják a gyermekek egészséges fejlődését, bármilyen életkorban is legyen éppen.

Az Egészségesmatrac.eu kínálatában megtalálhatod gyermekednek is a tökéletes matracot, amely segítségével minden reggel frissen és kipihenten ébredhet, amelytől majd kiegyensúlyozott lesz a mindennapokban.