Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Így vedd használatba új matracod, és ápold!

2023.02.09 07:00
Így vedd használatba új matracod, és ápold!

Egy új matrac vásárlása komoly fejtörést okozhat, hiszen rengeteg tényezőt számításba kell venni mielőtt kiválasztjuk az igazit, sok szempontnak kell megfelelnie. Azonban, ha már sikerült kiválasztani a tökéletesnek ígérkező darabot, akkor megfelelően kell azt használatba venni is, hogy minél tovább tudjuk használni, és ébredhessünk rajta kipihenten reggelente. Utánajártunk, mit kell tenni az új matracunkkal.

Matracaink vákuumcsomagolásban érkeznek, ezért felbontáskor kerülni kell az éles és hegyes eszközök használatát az olyan helyeken, ahol a csomagolás nem ér túl a matracon. A matracot érdemes hagyni pihenni legalább 24 órát. Ez idő alatt nem is szabad használatba venni, bármilyen terhelésen kitenni, mivel ez könynen okozhat méreteltérést és akár deformáláshoz is vezethet. Túl sokáig sem érdemes őrizni a matracon a csomagolásban: vásárlástól számított 3 hónapon belül érdemes kicsomagolni, mivel ha benne hagyjuk, akkor méreteltérést tapasztalhatunk.

Az ágybetétet érdemes vízszintes, sír és merev felületre helyezni, valamint célszerű a matrac méretének megfelelő ágykeret használata is. A matracok akkor fejtik ki igazán pozitív hatásait, ha sík felületen van, azonban az ágyrácsok használata is lehetséges. 

Ahogy az új matracot folyamatosan terheljük, fokozatosan éri el a végleges komfortfokozatát. Ez azt jelenti, hogy kisebb deformációk jelenhetnek meg a matrac felületén, ami függ a használó alakjától, testsúlyától is. 

A matrac méretét pontosan meg kell határozni vásárlás előtt, hiszen ha túl lóg az ágykereten vagy más alátámasztáson, akkor sérülni fog a matrac, és nem is lesz képes arra, hogy kifejtse pozitív hatásait. 

Matracainkat ortopédiai és higiéniai szempontokból is érdemes 10 évente cserélni, hogy testünknek megfelelő alátámasztást nyújtó felületen tudjunk aludni éjjelente. 

A matrac karbantartása 

Sose távolítsd el a matracon lévő címkéket, hiszen ez rengeteg információval szolgál számodra a későbbiekben. Megmutatja, hogyan tisztíthatod ki a matracod.

A matracokat úgy tervezték, hogy az a maximális kényelmet biztosítsa számodra, így ha megfelelően gondoskodsz róla, sok-sok éven át hajthatod álomra fejed azzal a tudattal, hogy ismét egy pihentető, nyugodt alvás vár rád.

A használatba vétel első három hónapjában érdemes legalább kéthetente vízszintesen elforgatni a matracot 180°-kal, később ezt elegendő elvégezni 2-3 havonta majd. Ha nem teszünk így, akkor a kényelmi réteg egyenetlenné válhat, valamint az egyenletes terhelést sem kapja meg matracunk. Tilos a matracot túlterhelni, vagyis ugrálni rajta vagy éppenséggel nehéz tárgyakat tárolni rajta nem igazán javasolt. A matracokat többnyire csak szárazon szabad tisztítani, kivéve azokat a darabokat, amelyeket cipzárral láttak el, és levehető a szövet róluk. Folyékony tisztítószerek használata is kerülendő, hiszen ezek maradandó nyomokat hagyhatnak a matracunk felületén. 

Böngéssz az Egészségesmatrac.eu matracai között huzat, keménység, méret szerint, vagy akár testsúly alapján is megtalálhatod a számodra alkalmas darabot kínálatunkban, és gondoskodj róla profi módon!