Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Gyakran fáj a hátad vagy a fejed? Lehet, hogy nem jó a párnád?

2021.09.22 16:16
Gyakran fáj a hátad vagy a fejed? Lehet, hogy nem jó a párnád?

Van már megfelelő matracod, és mégis fáj a hátad vagy a fejed? Lehetséges, hogy a probléma gyökerét a párnában kell keresni.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő párnát?

 

Sok tényező befolyásolja az alvás minőségét. A rossz párna használata fejfájást, nyakfájást vagy feszülést okozhat a vállakban, hátizmokban.

 

Elegendő időt kell fordítani arra, hogy személyes igényeidnek és szokásaidnak megfelelő párnát kiválaszthasd. A jutalom az lesz, hogy felébredés után kipihentebbnek érzed magad, megújult erővel kezdheted a napot.

 

Hogyan válasszunk párnát?

 

Keresd meg, milyen alváspozíciót szeret a tested. Van, aki elsősorban a hátán alszik, még mások az oldalukon, megint mások pedig inkább a hasukon.

 

A megfelelő párna kiválasztásához, fontos azonosítani az alvás közben kedvelt pozíciót:    • Annak ellenére, hogy van elképzelésed kedvenc alváspozíciódról, néhány éjszakán át figyeld meg tudatosan, melyiket használod a leginkább.

 

Lefekvéskor néhány percig feküdj háton, aztán oldalt, majd hason. Figyeld meg, hogy melyik helyzetben érzi a tested igazán jól magát. Természetesen, ha már fél órát is eltöltöttél egy pozícióban, és nem tudsz elaludni, akkor valószínűleg nem ez lesz a legkényelmesebb testhelyzet.

 

    • Próbáld meg kitapasztalni, felismerni, hogy milyen pozícióban kelsz reggel.

 

Amennyiben ugyanabban a helyzetben találod magad néhány napig egymás után, akkor már van egy jó támpontod.

 

Most, hogy elég időt töltöttél a kutatással, könnyebb lesz dönteni.

 

Hason alszol általában?

 

Szükséged lesz egy puha, viszonylag lapos párnára, amely légáteresztő. A rugalmas töltet egyszintben tartja a nyakat, és a gerincoszlopot, az átszellőzés pedig lehetővé teszi a szabad levegővételt hason fekve is.

 

Ilyen például a Holofillel (apró műszál golyócskákkal) töltött Gyapjú párna, melyeket itt találsz: Ortho-Sleepy gyapjú párnák | EgészségesMatrac

 

Ezek a gyapjú párnák azért ideálisak, mert csak és kizárólag a fejet támasztják alá, a hátgerincet nem emelik meg, illetve nem törik meg. Hason alvók nagy kedvence a tökéletes szellőzése miatt.

 

Többnyire háton alszol?

 

Keress egy közepesen vastag párnát. A nagyon vastag párna túl magasan tartja a fejedet. Háton alváshoz közepesen vastag, tömörebb párnát válassz a nyak megtámasztására.

 

Választhatod például az Anatómiai hullám memory párnát, Szappan memory Párnát (Ortho-Sleepy memory párnák | EgészségesMatrac), vagy a Holofillel (apró műszál golyócskákkal) töltött Gyapjú párnát (Ortho-Sleepy gyapjú párnák | EgészségesMatrac) is.

 

Az anatómiai hullám párna alacsonyabb része megfelelő támaszt nyújt a háton alvóknak. Ez a hullámforma enyhítheti a nyaki fájdalmat, a horkolást és az alvászavarokat. Az anatómiai szempontból kialakított modellek a memory anyag nyomáscsökkentő hatásával együttesen a maximális kényelmet biztosítják a tarkó - nyakszirt környékének, illetve lehetővé teszik a nyaki izomzat és a váll teljes ellazulását, akárcsak a szappan formájú memory párnák, vagy a Holofillel töltött gyapjú párnák.

 

Szívesebben alszol az oldaladon?

 

Ilyen esetben vastagabb és szilárdabb párnát válassz.

 

Az anatómiai hullám párna magasabb része kifejezetten az oldalukon alvók számára javasolt, mivel nem törik meg a nyaki csigolya vonalát. A szappan alakú memory párna hő hatására lágyul, így az oldalfekvésnél stabilan megtartja a nyakat és rögzíti azt egy egészséges tartásban. A holofillel töltött gyapjú párna lehetővé teszi a fej és váll egyvonalban tartását. A megfelelő párna kiválasztása kényelmesebb és egészségesebb alvást biztosít.

 

Megfelelő választás lehet az Anatómiai hullám memory párna, a Szappan memory párna (Ortho-Sleepy memory párnák | EgészségesMatrac), vagy a Holofillel (apró műszál golyócskákkal) töltött Gyapjú párna (Ortho-Sleepy gyapjú párnák | EgészségesMatrac) is.

 

Remélem, hogy segíthettem neked abban, hogy küszöböld ki a zavaró problémákat és a megfelelő párnára hajthasd minden éjjel a fejed!

 

Ha további kérdésed lenne, vagy rendelni szeretnél, hívj munkaidőben a +36-1/300-9098-as telefonszámon, vagy írj a info@egeszsegesmatrac.eu címre!


a kép forrása: https://www.hazipatika.com