Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Így teszi tönkre a hátunkat a rossz matrac

2021.05.16 10:19
Így teszi tönkre a hátunkat a rossz matrac

Felébredünk reggel, és szinte azonnal elkezdjük érezni, hogy fáj a hátunk, a nyakunk, a vállunk. Ismerős? Rengetegen küzdenek hasonló problémával, és ami ennél is ...

 

Felébredünk reggel, és szinte azonnal elkezdjük érezni, hogy fáj a hátunk, a nyakunk, a vállunk. Ismerős? Rengetegen küzdenek hasonló problémával, és ami ennél is rosszabb, hogy sokan éveken át, vagy akár egész életükben szenvednek tőle, pedig nagyon egyszerű lehet a megoldás. Számos esetben ugyanis maga az ágy a ludas, pontosabban a rossz matrac. Könnyen lehet, hogy itt kell keresni a hibát, ha minden reggel fájdalmakkal ébredünk. Sajnos, főleg az idősebb korosztályban, sokan hiszik azt, hogy a fájdalom természetes: nos, nem az, és nem kizárt, hogy egy egyszerű matraccserével meg is lehet oldani a problémát.

De mitől is lehet rossz egy matrac?

Lehet túl kemény, túl puha, vagy olyan, ami nem támaszt rendesen. Ha a matrac nem képes arra, hogy stabilan alátámassza a testünket, pontról pontra, akkor az alvás során rendellenes tartásba kényszerülünk. A cél az lenne, hogy amikor alszunk, ténylegesen pihenhessen a testünk, vagyis ne kelljen tartani magunkat sehogy, tehermentesen tudjunk feküdni. Na, ez az, ami nem valósul meg akkor, ha rossz a matracunk. A túl puhába belesüppedünk, nem tart rendesen, a túl kemény pedig kényelmetlen lehet, és emiatt is tarthatjuk magunkat rosszul. Egy jó matrac mindenhol megfelelően támaszt, így a testünk pihenhet.

 

Krónikussá válhat a fájdalom

Ha huzamosabb ideig fekszünk éjjelente egy rossz matracon, eleinte csak reggel fogjuk érezni, hogy valami nem stimmel. Elgémberedve ébredünk, nehezen tudjuk kinyújtani magunkat, itt-ott egy kicsit fáj, de később, mozgás hatására elmúlik. Az idő múlásával azonban a fájdalom egyre nehezebben fog megszűnni, egyre nehezebb lesz kikelni az ágyból, és egyre erőteljesebben érezzük majd a nap során minden egyes mozdulatnál, hogy valami nagyon nem jó. Ebbe nem szabad beletörődni, mindenképpen lépni kell! Azon kívül, hogy természetesen orvossal kell megvizsgáltatni a panaszok pontos helyét, és megkezdeni a kezelést, nem árt beruházni egy gyógymatracra, ami garantáltan megadja azt a stabil támasztást, amire a testünknek szüksége van!

A kényelmes és gerincedet jól alátámasztó matrac és az általa biztosított megfelelő minőségű és mennyiségű alvás egyszerűen jobbá teszi életminőségedet.

 

Ennek hiánya nagyon veszélyes fizikai és mentális bántalmakat  okoz:

Hát és derék fájdalom, nagyobb hajlam a szív és érrendszeri megbetegedésekre, elhízás, ingerült, vagy akár agresszív viselkedés, csökkenő libidó és termékenység, magas vérnyomás és a 2-es számú cukorbetegség kialakulása, korai öregedés, memória zavarok, gyenge immunrendszer és betegeskedés. Ez mind a rossz alvás velejárója!