Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Kinek ajánlható a gyógymatrac?

2021.02.25 09:00
Kinek ajánlható a gyógymatrac?

Amikor elhatározzuk, hogy új matracot vásárolunk az ágyunkra, valószínűleg egy szempont lebeg a szemünk előtt: a kényelem. Ennél azonban nem árt kicsit több ...

 

 

 

Amikor elhatározzuk, hogy új matracot vásárolunk az ágyunkra, valószínűleg egy szempont lebeg a szemünk előtt: a kényelem. Ennél azonban nem árt kicsit több nézőpontból is megvizsgálni a rendelkezésre álló matracokat, ugyanis nem mindegyik jó mindenkinek, ráadásul a kényelem is meglehetősen szubjektív fogalom. A matrackínálatot mustrálva hamar eluralkodhat rajtunk a bőség zavara, ugyanis rengeteg márka ezerféle különböző matraca közül válogathatunk. Mindegyik álomba illő kényelmet és tökéletes pihenést ígér, de ez nyilván édeskevés ahhoz, hogy dönteni tudjunk. Amit mindenképpen fontos figyelembe venni a választáskor, az az egészségi állapotunk. 

 

 

Speciális matrac kell gerincproblémák esetében 

 

Ha gerincproblémákkal küzdünk, eszünkbe se jusson egy reklám alapján vásárolni! Ebben az esetben nagyon fontos, hogy a gyógymatracok között nézzünk körül, és mindenképpen kérjünk szakértői segítséget! Orvos is ajánlhat egy konkrét gerincmatracot például, de ha ez nem történt meg, szakképzett eladók is szívesen segítenek. A gyógyászati célra szánt matracok megszüntetni ugyan nem tudják a problémát, de abban segíthetnek, hogy ne súlyosbodjon, és a fájdalom enyhülhet fekvés közben. Ez nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy rendesen tudjunk pihenni, így egy gyógymatrac voltaképpen duplán hat, hiszen ha ki tudjuk magunkat aludni, a stressz is csökken, vele együtt pedig számos potenciális betegség. 

Hogyan is segít a gyógymatrac? 

Ahogy említettük, a gyógymatracok sajnos nem képesek arra, hogy bármilyen egészségügyi problémát meggyógyítsanak. A fájdalom enyhülése, a pihentető alvás elérése ugyanakkor lehetséges, annak köszönhetően, hogy az éjszakai pihenés során ezek a matracok képesek a gerincoszlop tehermentesítésére, így a porckorongok térfogat-növekedési lehetőségének köszönhetően magasabb fokú regeneráció jöhet létre. Nagyon fontos a pontos formakövetés, és hogy a matrac nyomáspont nélkül legyen képes a testet alátámasztani. Szakértői segítséggel a gyógymatracok között a hátfájással küzdők is megtalálhatják azt, amin ki tudják pihenni magukat.