Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Miért nem elég, ha csak kényelmes egy matrac?

2021.08.18 08:19
Miért nem elég, ha csak kényelmes egy matrac?

A matracvásárlás a legtöbb ember számra nem egyszerű feladat, ami érthető, hiszen egyre tudatosabban vigyázunk az egészségünkre, így azt is tudjuk, nagyon nem mindegy, milyen matracon alszunk.

A matracvásárlás a legtöbb ember számra nem egyszerű feladat, ami érthető, hiszen egyre tudatosabban vigyázunk az egészségünkre, így azt is tudjuk, nagyon nem mindegy, milyen matracon alszunk. Ma már ráadásul hatalmas a matrackínálat: különböző szerkezetű, alapanyagú matracok léteznek, mindenféle extra tulajdonságokkal. Nem csoda, hogy laikusként nehéz közülük választani.

 

Vannak, akik szerint nem is kellene ekkora feneket keríteni ennek a témának: egyszerűen el kell menni a matracboltba, ráfeküdni néhány matracra, és megvenni, amelyik kényelmes. Kézenfekvő megoldásnak tűnik, és valljuk be, logikusnak is, hiszen fontos, hogy egy matrac kényelmes legyen. De sajnos nem ilyen egyszerű a dolog, még a kényelem sem biztosított: jártunk már úgy, hogy elsőre kényelmesnek tűnt valami, aztán mégsem volt az?

 

Nem biztos, hogy hosszútávon is jó

 

Az a baj azzal, ha kipróbáljuk a matracot, és a kényelmesnek tűnőt megvesszük, hogy amire jólesett hirtelen lefeküdni, az nem biztos, hogy akkor is kényelmes lesz, ha egy egész éjszakát kell rajta eltölteni. Ilyenformán megdől az az elmélet is, hogy matracot csak úgy szabad venni, ha kipróbáljuk. A kipróbálás sokszor semmit nem jelent. Van ugyanakkor számos egyéb szempont, amit figyelembe kell venni, például az összetétel, a garancia, illetve az extra tulajdonságok, na meg a súlyhatár.

 

Azt nagyjából mindenki tudja magáról, hogy a keményebb, vagy a puhább matracokat szereti-e. Aki a keményebb híve, ezen a palettán nézelődik, aki a puhább, esetleg a formáját felvevő memóriahabos matracokat szereti, azok közül választ. Ami lényeges, az az egyéb tulajdonságok: mennyire légáteresztő a matrac, mennyire tartja a nedvességet, esetleg hipoallergén-e? Egészségügyi szempontból ezek a kérdések egyáltalán nem elhanyagolhatók, nem tekinthetők luxusnak.

 

Ami még fontos, a garancia: sok gyártó vállalja, hogy ha nem kényelmes a matrac, visszavásárolja, és azt is érdemes megnézni, hogy hány év jótállás van rá. Egy igazán jó matracra hossz évekig mernek garanciát vállalni. Ha azzal szembesülünk, hogy az adott matrac minőségét csak egy évig szavatolják, inkább keressünk mást.