Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

8 érv, hogy miért dobd el a pizsamát.

2022.01.11 13:36
8 érv, hogy miért dobd el a pizsamát.

Szerinted jó ötlet meztelenül aludni? Nem véletlenül kérdem, mert meztelenül, vagy kényelmes pizsamában aludni, ez sokaknak kényes kérdés… 

Vannak bizonyos helyzetek, amikor elkerülhetetlen a hálóruhában alvás, mégis jó lenne minden alkalmat megragadni, hogy meztelenül aludjunk éjszaka.

Miért? 8 komoly érv, amiért jó meztelenül aludni:

1.Jobb és szabadabb lesz az éjszakai pihenés

Felejtsd el a selyem pizsamát, az alvómaszkot és a füldugót - a jó éjszakai pihenéshez csak a meztelen testre van szükséged. Ezt állítja több kutatás is. A tudósok azt állítják, hogy az alvás szabadsága Ádám (vagy Éva) kosztümben szavatolja a legjobb pihenést. Sokkal több energiád lesz, ezért másnap minden kihívással nyugodtabban szembe nézhetsz.

2.Önbizalom növelő a meztelenség

Nem nagy titok, hogy ha jól érzed magadat a saját testedben, akkor boldogabb és magabiztosabb leszel. És hogyan lehet ezt gyorsan elérni? Egyik legjobb módszer ehhez az alakformálás. Mielőtt azonban el kezdesz dolgozni az alakod javításán, el kell fogadni azt olyannak, amilyen. Ebben nagyon sokat segít, hogyha a lehető legtöbb időt vagy meztelenül. Az éjszakai alvás erre tökéletesek alkalom! Nagyon sokat segít a helyes önértékelés kialakításában. Ezek után már sikeresebben tudod a maximumot kihozni magadból és a testedből.

3.Boldogabb lehetsz

Ha van partnered, akivel minden este közösen bújtok ágyba, ez remek lehetőség arra, hogy meztelenül összebújva javítsad az általános jólétedet. Miért? Mivel a testi érintkezés felszabadítja, serkenti a szervezetben az oxitocin hormon termelését, és javítja az általános pozitív hangulatot.

4.Javulhat az egészséged

A stressz sajnos a mai világban elkerülhetetlen tényező. Nem elég, hogy gyengének és fáradtnak érezzük magunkat emiatt, hanem negatívan befolyásolja az egészséget, és különböző betegségeket okoz (vagy növeli annak kockázatát).

Mi a megoldás? Kevesebb rohanás és több lazítás, kikapcsolódás. A meztelenül alvás is sokat segíthet, mert csökkenti a stresszhormon-a kortizol szintjét a szervezetben - és nem csak ezt!  Ezen kívül segít csökkenteni a vérnyomást és a koleszterin szintet is.

5. Hűsíti a testet

A melegebb évszakokban nagyon könnyű túlmelegedni alvás közben. Ez nem csak izzadást és kényelmetlenséget okoz, hanem hormonális egyensúlyhiányt is. Ha meztelenül alszol, sokat segíthetsz a bosszantó gondok csökkentésében. Nagyobb eséllyel ébredhetsz úgy, ahogy kell - frissen és készen az új napra!

6. Segíthet a nemi szervek betegségeinek megelőzésében

Az intim helyek zárt, párás környezete számos lehetőséget kínál a kellemetlen egészségügyi gondokat okozó baktériumok szaporodására. Elengedhetetlen az alapos higiénia ezen a területen, de a meztelenül alvással is megelőzhető a lehetséges egészségügyi bajok kialakulása. Jobb légáramlást tesz lehetővé, mint amikor a testet különböző ruházati rétegek borítják.

7. Ösztönözi a növekedési hormon termelését

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a pizsamában való alvás megakadályozhatja a növekedési hormon felszabadulását a szervezetben. És mivel ez a hormon éjszaka minden létfontosságú szervet stimulál, támogatja az immunrendszert, ezért csökkenti a szívbetegségek, a cukorbetegség és más egészségügyi gondok kockázatát. Ezért fontos a szinten tartása. Nos, mi segíthet ebben? Ha alvás közben lemondasz a pizsamáról!

8. Javítja szexuális életet

A szexualitás kutatói megerősítették, hogy az ádámkosztümben való alvás javítja a szexuális élet minőségét általában. Nemcsak a partner libidóját ösztönzi, hanem arra is megtanít, hogy tisztában legyél saját testeddel. Ezen kívül növelheti érzékenységedet, ezért jelentős hatással van az életed általános minőségének javításában.

Minőségi gyapjú ágyneműkkel segíthetsz jelentősen azon is, hogy télen és nyáron se fázzál meztelenül alvás közben:Ortho-Sleepy-gyapjú ágyneműk

Képek forrása:Canva