Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Az ideális alvás télen

2022.11.24 07:00
Az ideális alvás télen

Minden bizonnyal téged is frusztrál az a kellemetlen érzés a téli hónapokban, amikor sötétben kelünk, és gyakran sötétben is érünk haza. Ilyenkor úgy érezhetjük, mintha már délután 5 óra helyett éjfél lenne.

A téli időszak többek számára is megterhelő lehet, szervezetünk nehezen viseli a napfény, vagyis a D-vitamin hiányát. A hűvös időjárás és a sötétség miatt lustának és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ha mégsem szeretnél tavaszig elbújni a takaró alá, akkor adunk néhány tippet, amelyek segíthetnek átvészelni a nehéz napokat.

Fények a hálószobában

A különböző fényeknek nagy hatása van az alvásunk minőségére. Ha hálószobánk forgalmas utcára néz, ahol több utcai lámpa is világít, akkor jó ötlet lehet redőnnyel vagy más sötétítőkkel felszerelni a szobát, hogy minden elalvás előtt jól be tudjunk sötétíteni. Ezzel elősegíthetjük testünket az alvásra. Nemcsak az utcáról beszűrődő fényekre kell gondolnunk, hanem a különböző elektronikai eszközökre is, amelyek fényt bocsájtanak ki, mint például a TV, számítógép, vagy akár az ébresztőóránk. Érdemes ezeket is úgy elhelyezni, hogy ne zavarjanak minket az elalvásban: le lehet takarni a fényforrásokat, vagy úgy fordítani, hogy a fényük másfelé irányuljon. 

6 vagy 8 óra alvás az elegendő?

Általánosan az az elfogadott tény, hogy egy egészséges felnőttnek 8 órás alvásra van szüksége, azonban vannak olyan kutatások, amelyek azt állítják, hogy már az 1 órával kevesebb alvás is elegendő lehet. Mások számára pedig már a 6 óra is pihentető - így tehát egyénenként változik, hogy kinek mennyi alvásra van szüksége. Alvásminőségünket befolyásolhatják a fizikai és mentális állapotunk is. Azonban, ha hosszú alvásidő után is fáradtnak érzed magad, érdemes megvizsgálni a mögöttes okokat: lehet hogy másik matracra lenne szükséged?

Rendszeresség

A napi rutin kialakításának fontos szerepe van az életünk minden területén, így az alvásunkon is sokat segíthet, ha kialakítunk egy rendszert, amihez hozzászokhat szervezetünk. Törekedj arra, hogy mindennap nagyjából ugyanakkor kelj fel és feküdj le. Ha további tippekre lennél kíváncsi, mit tehetsz még a pihentető alvás érdekében, korábbi blogcikkünkből megtudhatod.

A megfelelő matrac

A matrac a legfontosabb kelléke az alvásunknak, így alaposan át kell gondolnunk, milyet választunk, hiszen minden este használni fogjuk. Webáruházunkban garantáltan megtalálod azt a darabot, ami tökéletes lesz számodra. Azonban, ha bizonytalan lennél, töltsd ki Matracválasztónkat, és mi segítünk, hogy megtaláld a neked valót! 

Az ágynemű

Télen hűvösebb lehet a lakásban, így gondolnunk kell a megfelelő ágynemű beszerzéséről is, amely biztosítja számunkra a kellemes meleget a pihentető alváshoz. Gyapjú ágyneműinknek hőmérséklet-kiegyenlítő hatásuk van, biztosítja a bőr légzését, emellett jó hatással van a mozgásszervi és reumás panaszokra is. Használatával elkerülhetjük a felfázást, valamint maximális komfortot nyújt: télen fűt, nyáron pedig hűt.


A megfelelő alvásnak télen is kiemelten fontos szerepe van, elengedhetetlen, hogy mindennap kipihenten ébredjünk, és könnyedén vegyük az akadályokat. Az Egészségesmatrac.eu kínálatában megtalálod azokat a matracokat, fedőmatracokat és ágyneműket, amelyekkel jelentős mértékben javíthatsz alvásminőségeden!