Derítsd ki melyik az ideális matrac számodra teljesen INGYENESEN mindössze 2 perc alatt!

Matracok - Alvás - Pihenés - Egészség

Miért olyan népszerűek a memóriahabos matracok?

2023.01.26 07:00
Miért olyan népszerűek a memóriahabos matracok?

Manapság már minden matracot árusító üzletben, webshopban garantáltan találkozhatunk memóriahabos matraccal. Mitől lettek ilyen népszerűek és mit kell tudni róluk illetve a megfelelő használatukról? Ennek járunk most utána.

De mi is tulajdonképpen a memóriahabos matrac?

A matracok Viszkoelasztikus, memóriahabos anyagból készülnek, amelyek tökéletesen igazodnak a test vonalaihoz. Ez azt jelenti, hogy amikor ráfekszünk, belesimulunk a matracba, és amikor felkelünk, akkor a matrac visszanyeri eredeti állapotát. Fő előnyük az ilyen típusú matracoknak, hogy a testre gyakorolt nyomás egyenletesebben oszlik el a többi ágybetétekkel összehasonlítva.

Fájdalmak csökkentése

A memóriahabos matracaink kiváló választás lehet olyanok számára, akik különböző fájdalmakkal küzdenek, és erre keresnek megoldást. A memóriahabos matracok csökkentik  a nyomást és tehermentesítik is a sajgó testrészeket, a kellemetlen tünetek enyhülhetnek. 

Csökkentik az alvás közben történő mozgások hullámait

Éjjel mindenki forgolódik valamennyire, és ez a mozgás kisebb-nagyobb hullámzással járhat a hagyományos matracok esetében - ez zavaró lehet párok esetében. A hullámzás nagyban befolyásolja az alvást, és könnyen fáradtan ébredhetünk reggelente emiatt. A memóriahabos matrac egyik hatalmas előnye, hogy elnyeli a mozgás hullámokat: amikor az egyik fél mozog, akkor a másik egyáltalán nem fog észlelni ebből semmit!

Nem számít, milyen pozícióban alszol!

Akár hason vagy oldalt, netán magzatpózban szeretsz aludni? Memóriahabos matrac esetén nem számít, mindegyik pozícióhoz kitűnő választás lesz! 

Elősegíti a megfelelő testtartást

Manapság rengeteg embert érint a helytelen testtartás, aminek a hátterében a napközbeni és alvás közbeni helytelen testtartás áll. A memóriahabos matracok biztosítják az alvás közbeni optimális gerinctartást, ami annak köszönhető, hogy a memóriahab kitölti a test mentén kialakuló hézagokat, így a tested egész éjjel megfelelő görbületben fekszik fel a matrac felületére.

Milyen vastagságú, sűrűségű legyen a matracban a memóriahab? 

Erre nehéz úgy válaszolni, hogy semmilyen információnk nincs az egyéni preferenciákról. A 4-5 cm-es memory réteg kellemes érzést nyújt, azonban sokan úgy gondolják, hogy ez még nem az igazi, így ők vastagabbat választanak majd. A legtöbben 4-10 cm-es rétegű memóriahabos matracot választanak - ezek a típusok tökéletesen alkalmazkodnak a testhez. Az Egészségesmatrac kínálatában 2-4-6 cm-es változatok elérhetőek, így nálunk megtalálhatod a számodra legideálisabbat! 

Ami pedig a sűrűséget illeti, ez sem egyértelmű, hiszen figyelembe kell venni, hogy nyitott vagy zárt pórusú matracról van-e szó, valamint ennél a pontnál is fontos szerepe van annak, hogy ki mit preferál. 


Az Egészségesmatrac.eu kínálatában 4 különböző huzattal találhatod meg a memory matracokat: Aloe vera, Bamboo Extra, Gyapjú, Silver Protect. A különleges huzatok is hozzájárulnak az egészséges alváshoz és ahhoz, hogy minden reggel kipihenten ébredhess!